Welke eieren kunnen we eten?

Welke eieren kunnen we eten?

Eieren zijn echte alternatieven voor het eten van vlees. Ze zijn rijk aan eiwitten en vitamines en worden vaak geconsumeerd vanwege hun vele bijdragen. Uitgaande van het feit dat er veel legsoorten zijn, heb je verschillende voermogelijkheden. Als je je afvraagt welke eieren je moet eten, zoek dan uit welke vaker worden gegeten.

Kippeneieren

Van alle eieren die gegeten kunnen worden, zijn die van kippen het meest vertegenwoordigd in het dieet. Inderdaad, kippeneieren worden door veel boeren geproduceerd en in verschillende recepten gebruikt.

Als je je afvraagt waarom je kippeneieren moet eten, moet je weten dat ze rijk zijn aan mineralen en vitamines. Ze kunnen ook worden gebruikt in afslanktips. Dit komt omdat ze heel weinig calorieën bevatten, maar wel tot 6 gram eiwit tegen 5 gram vet. Kippeneieren bevatten ook onverzadigde vetzuren die nuttig zijn voor een betere werking van het lichaam.

Kwarteleitjes

In de afgelopen jaren heeft de kwartelteelt over de hele wereld veel succes geboekt. Deze vogels, die op patrijzen lijken, produceren eieren met een hoge voedingswaarde. De eieren van deze vogels hebben een perfecte balans tussen eiwitten, vitamines en mineralen. Als de grootte kleiner is dan het kippenei, is de samenstelling dat niet.

Dus als je kwarteleitjes consumeert, profiteer je van 5 keer meer fosfor, vijftien keer meer vitamine B12, zeven keer meer ijzer dan een kippenei. Zoals u zult begrijpen, zijn de gezondheidsvoordelen talrijk.

Het is een krachtige antioxidant die ook een cruciale rol speelt bij het goed functioneren van de hersenen. Dit ei heeft ook zijn effectiviteit bewezen bij het desensibiliseren van allergieën dankzij de ovomucoïde die het bevat.

Eenden- of ganzeneieren

Naast kippen- en kwarteleitjes kun je ook eenden- of ganzeneieren eten. Gemakkelijk te herkennen aan hun grote formaat in vergelijking met kippeneieren, het zijn voedingsmiddelen met een hoge energetische waarde. Een enkel eendenei kan je tot 135 calorieën opleveren. Ze zijn rijk aan koolhydraten, lipiden, eiwitten en vooral water.

Bovendien kan een eendenei, in tegenstelling tot een kippenei, niet rauw gegeten worden. Ze staan bekend als dragers van bacteriën, vandaar de noodzaak om ze goed te koken. Je moet er ook voor zorgen dat het ei vers is voordat je het consumeert, vooral als je een fokker bent. Om hun staat van versheid te verzekeren, volstaat het om ze onder te dompelen in water en de resterende op de bodem te houden.

Struisvogeleieren

De struisvogel is de grootste levende vogel tot nu toe, net als zijn eieren. Inderdaad, u kunt een struisvogelei niet alleen consumeren. Dit komt overeen met 25 kippeneieren. Het struisvogelei kan namelijk 2 kg wegen bij een samenstelling van 22,07 g eiwit per 100 g product. Vergeleken met dezelfde portie kippenei levert het 83 kcal op.

Parelhoen eieren

Parelhoeneieren zullen toegankelijker zijn dan bijvoorbeeld struisvogeleieren. Ze staan bekend om de speciale smaak van hun dooier, hoewel ze kleiner zijn dan een kippenei. Het zijn eieren met een grote energetische waarde. Voor 100 g rauw ei heb je tot 151 kcal. Het draagt bij aan een goede opname van ijzer, vitamine E en B.

 

Verwant Bericht

Bedrijfsoptimalisatie door technologische ontwikkelingen

Bedrijfsoptimalisatie door technologische ontwikkelingen

In onze moderne wereld is technologie onmisbaar voor bedrijven. Het beïnvloedt bijna elk aspect van de bedrijfsvoering. Van het beheren van…
Waarom jouw bedrijf niet meer zonder goede vindbaarheid kan bestaan

Waarom jouw bedrijf niet meer zonder goede vindbaarheid kan…

In de digitale wereld van vandaag is online vindbaarheid cruciaal voor elk bedrijf. Je klanten zijn online en dat is waar…
Praktische wasmanden kopen? Zo pak je het goed aan

Praktische wasmanden kopen? Zo pak je het goed aan

Heb je genoeg van die rondslingerende was? Wil je wasmanden die praktisch, esthetisch en betaalbaar zijn? Dan kan een wasmand een…

Leave a Reply